Man finder ingen andre steder i Europa, hvor de moderne vinifikationsmetoder har løftet kvaliteten i et vinområde i samme grad som i Apulien.
På bare ti år har området formået at ændre sin stil fra brunlige, let oxiderede og alkoholstærke vine på grænsen til det næsten kvalmende til i dag at levere vine med sund og yppig frugt, pakket ind i modne tanniner i en nærmest oversøisk stil. Specielt i kategorien for dagligdagsvine er der mange fund at gøre, men i de allerseneste år har vi også set flere store huse dukke op, som det ekstremt flotte Tenute Rubino.
Apulien er en meget frugtbar region med en ideel jordbund til vindyrkning, da den indeholder både kalk og jern. De fleste druer i Apulien går til fremstilling af Vermouth. Produktionen er skyhøj på det italienske fastland og overgås kun af Sicilien som den kvantitetsmæssige største region.
Det totale vinareal i området er på godt og vel 190.000 hektarer. Hoveddruen er den lokale Negroamaro, hvis navn direkte oversat betyder »sort-bitter«, – en meget betegnende beskrivelse af den rødvin, man får i glasset.
En anden efterhånden meget kendt og benyttet lokal druesort er Primitivo, som grundige analyser nu har vist sig at svare til den californiske Zinfandel, om end de to landes stilarter er markant forskellige for de fleste vines vedkommende.
På bare ti år har området formået at ændre sin stil fra brunlige, let oxiderede og alkoholstærke vine på grænsen til det næsten kvalmende til i dag at levere vine med sund og yppig frugt, pakket ind i modne tanniner i en nærmest oversøisk stil. Specielt i kategorien for dagligdagsvine er der mange fund at gøre, men i de allerseneste år har vi også set flere store huse dukke op, som det ekstremt flotte Tenute Rubino.
Apulien er en meget frugtbar region med en ideel jordbund til vindyrkning, da den indeholder både kalk og jern. De fleste druer i Apulien går til fremstilling af Vermouth. Produktionen er skyhøj på det italienske fastland og overgås kun af Sicilien som den kvantitetsmæssige største region.
Det totale vinareal i området er på godt og vel 190.000 hektarer. Hoveddruen er den lokale Negroamaro, hvis navn direkte oversat betyder »sort-bitter«, – en meget betegnende beskrivelse af den rødvin, man får i glasset.
En anden efterhånden meget kendt og benyttet lokal druesort er Primitivo, som grundige analyser nu har vist sig at svare til den californiske Zinfandel, om end de to landes stilarter er markant forskellige for de fleste vines vedkommende.