Omkring Gardasøen i det nordlige Italien ligger Veneto, Italiens tredje mest betydelige vinområde. Navne som Valpolicella, Bardolino og ikke mindst Barolo er for Italien, hvad Saint-Émilion og Pomerol er for Frankrig, nemlig kendte vinområder, der ofte kan leve på renomméet.
Veneto-området er blevet drastisk udvidet gennem mange år, så den karakter fra jordbunden, som vinene oprindelig blev så berømte for, er udvandet til stor skade for de tilbageværende seriøse producenter.
Hoveddruen for de røde vine er Corvina, som under rigtige forhold kan give en meget lækker vin, mens det for de hvide vine er Gargenega, hjørnestenen i områdets kendte hvidvin, Soave. Garganaga kan i gode kvaliteter minde om en rig Condrieu, blot med mere mineralsk fasthed.
Dessertvin er også på menuen, – området lægger nemlig ryg til Recioto di Soave, som hører blandt Italiens mest anerkendte dessertvine. Stilen er knapt så oxideret og sherryagtig som i Vin Santo, men mere i retning af god, sød Muscat fra Frankrig, dog med mindre friskhed.
Veneto-området er blevet drastisk udvidet gennem mange år, så den karakter fra jordbunden, som vinene oprindelig blev så berømte for, er udvandet til stor skade for de tilbageværende seriøse producenter.
Hoveddruen for de røde vine er Corvina, som under rigtige forhold kan give en meget lækker vin, mens det for de hvide vine er Gargenega, hjørnestenen i områdets kendte hvidvin, Soave. Garganaga kan i gode kvaliteter minde om en rig Condrieu, blot med mere mineralsk fasthed.
Dessertvin er også på menuen, – området lægger nemlig ryg til Recioto di Soave, som hører blandt Italiens mest anerkendte dessertvine. Stilen er knapt så oxideret og sherryagtig som i Vin Santo, men mere i retning af god, sød Muscat fra Frankrig, dog med mindre friskhed.